Foredrag ved Karen Klarbæk d. 27. marts 2019

Karen Klarbæk er selvstændig brandudvikler, garnimportør og designer af hækle- og strikkeopskrifter. Hun blev selvstændig efter en del år som trendspotter, udvikler og indkøber og produktchef i bla. Bog & idé, Søstrene Grene, Stof og Stil og Lene Bjerre Design.

http://www.karenklarbaek.dk/ og http://karenklarbaeksverden.blogspot.com/

Karen har givet følgende introduktion til foredraget:

Jeg er uddannet beklædningsdesigner fra skolen i Kolding, da det endnu hed Kunsthåndværkerskolen.

Design uddannelsen var dengang mere et produkt end en proces, men jeg fandt alligevel uddannelsen naturlig som forlængelse af det jeg havde lært og oplevet i min tid som skoleelev på Steiner Skolen i Odense – og når jeg bringer det ind, er det fordi jeg nu ser hvordan ringen langsomt sluttes. 

Jeg arbejder med bæredygtighed i mit firma og mit arbejde med bæredygtigt design, er blevet stærkt hjulpet videre af min ældste datters års opgave fra Steiner skolen i Aarhus i foråret. Hun havde valgt at arbejde med “Simpelt bæredygtigt design” og fik bl.a. fremstillet garn lavet af genbrugte plastflasker. Plastflaskegarnet er nu en del af mit garnsortiment.

Steiner er også manden bag det biodynamiske landbrug, hvor alt organisk skal cirkulere og i Steiner skolerne arbejdes der kun i rene materialer i håndværksfagene. 

Det er en naturlig vej at arbejde ud fra bæredygtige principper i alt hvad jeg gør.

Men med plastflaskegarnet  kom der mange nye aspekter ind i mit arbejde. Vigtigst er nok tanken om mono-materialer da kun adskilte materialer kan genbruges fuldt ud. 

Arbejdet med bæredygtighed er som en dogme der kan lægges over alle valg der skal gøres når der skal fremstilles nye produkter.

Derudover arbejder jeg stadig med hækleteknikker på nørde-niveau. Teknikudvikling er det der kan gøre slut produktet smukkere.

Der er hele tiden nye opdagelser at gøre. og straks skal de bruges i modeludviklingen.

Jeg vil på aftenen i tekstil kredsen fortælle om teknik opdagelser og hvad det betyder for arbejdet med modelarbejdet og naturligvis give indsigt til hele arbejdet med bæredygtighed og tankegangen bag.

Hvorfor det er vigtigt at producenter arbejder med bæredygtighed, og ikke mindst hvad vi som forbrugere kan gøre, for vi kan faktisk gøre en forskel.

Vi kommer til at hækle en bedstemor firkant i pausen…de der vil! 

Og 2 og 2 kan man prøve at hækle sin lap sammen med sidemanden.

Vi hækler naturligvis efter nye teknikker, hvor det bliver tydeligt hvad en lille ændring kan gøre for det endelig resultat.

Medbring hæklenål størrelse 2,5- 3,0 eller 3,5 så kan vi prøve i mit garn.

Følg og giv os et like!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *