Jenny Hansen – om 35 år med billedvæv

Foredrag d. 24. april

Jenny Hansen er autodidakt væver, men dét til trods er hun en mega kapacitet indenfor billedvæv. Det er mere end 45 år siden, hun begyndte at væve og hun har gennem årene kastet sig ud i mange forskellige former for billedvævning, men er i dag endt i noget der teknisk ligner de gamle gobeliner rigtig meget. Jenny siger selv, at gobelinvævning er et gammelt håndværk, som hun prøver at videreføre i et moderne udtryk.

Jenny har et kæmpelangt CV med bunker af store udstillinger og store bestillingsopgaver. Hun har blandt andet været involveret i flere arbejder til kongehuset, f.eks. har hun i samarbejde med dronning Margrethe designet et 36 m2 stort tæppe til Christian IX’s gemak i repræsentationslokalerne på Christiansborg.

Jenny har også været involveret i flere gaver til kongehuset. I 2012 kommissionerede Folketinget et gulvtæppe som skulle gives i gave til Dronning Mar-grethe i anledning af hendes 40 års regeringsjubilæum . I 2004 skabte hun gobelinen ”Drømmeland” som var en bryllupsgave til Kronprinsparret fra Ål-borg Kommune.

I de seneste år er Jenny Hansens gobeliner blevet mere og mere inspireret at naturen. Hun arbejder med fotografier, som hun bearbejder på computeren til hun når frem til noget brugbart og indimellem blander hun fotos med sine egne malerier. 

I gennem mange år har Jenny indfarvet sine egne garner og der går rygter om at hun har et helt fantastisk og meget velorganiseret farvekartotek, med vikleprøver på en lille million forskellige nuancer :-)Hun har også opfundet en speciel teknik til at lave konturkanter til sine vævede former – jeg er desværre ikke den rigtige til at forklare spidsfindighederne i teknikken, men der vil væ-re rig mulighed for at spørge hende direkte til foredraget 🙂