Nyt fra Væveforum

Så har vi haft møde i arbejdsgruppen og aftalerne for nogle spændende arrangementer er klar. I kan godt begynde at glæde jer. 

Vær opmærksom på, at der vil blive tilmelding til arrangementerne, så vi ikke pludselig står med meget få fremmødte. 

Det første arrangement bliver med Benedicte Harder lørdag den 27. april kl 14-17 på Vikær Toften 6, Risskov.

Benedicte Harder skriver:

“En pudes vej 1 2 3

Vævning er et levende fag fordi vi bruger det, men indimellem skal vi have input og inspiration udefra, for at udvikle os og bringe faget i spil.

Foredraget tager jer med gennem en alt andet end lineær proces, som startede med et inspirationsboost på Rigsarkivet i Viborg. Undervejs vil I få et indblik i processens dynamiske udvikling fra en nysgerrig undren over en frimærkestor vævet lap til en færdig pude til biblioteket på Skals Højskole.

I pausen er der mulighed for at se og føle både materialer og færdige prøver.

Dagen afsluttes med en workshop, hvor I selv analyserer vævede lapper og hvem ved?….    – bliver inspireret til en ny vævning.”

Tilmelding til  senest den 12. april. Det koster 80,-kr at deltage, som betales ved fremmødet.

Det næste arrangement bliver med Winnie Poulsen torsdag den 26. september kl. 19-22 på Risskov Bibliotek i pavillonen.  Bemærk sted!

Winnie Poulsen skriver:

“Hvem vil ikke gerne kunne lave trend hurtigt og godt?

Bruger man kejsestok, kan man trende med mange tråde samtidig, lave et småstribet mønster uden at skulle bryde trådene, og have en trend, hvor trådene understøtter hinanden, når man bommer. Den næste fordel kommer ved sølningen, for så ligger trådene 1 og 1, og man skal ikke sidde og farvesortere, men kan bare sølle løs.

Under vævningen har man ingen tråde, som snor sig bag søllerne, for med enkelttrådsskellet + grovskellet er trådene hele tiden holdt på plads.

Jeg viser, hvordan det foregår, og så har jeg vævninger med, som har haft fordel af at blive kejset, så I kan se det med fingrene.”

Tilmelding til  senest den 12. september. Det koster 80,-kr at deltage, som betales ved fremmødet.

Vel mødt