Broderistens BADASS broderier

Af Trine Runge Jensen

Forlag: Turbine

ISBN: 978-87-4067-319-7

Pris: vejl. pris ca. 249 kr.

Her har vi en bog, der falder helt udenfor kategori i forhold til de broderibøger, jeg ellers har at sammenligne med (og jeg har som bekendt en del )

I et meget underholdende sprog bliver man guidet igennem det ene overraskende kapitel efter det andet – f.eks. Dansktop, Det brune værtshus og Feriesouvenirs.

I kapitlet Mad, viser det sig, at Trine Runge Jessen ikke bare bekender sig til bodega, bajere og broderi, men også søger at få sat klassikere som rejecocktails, tarteletter og ferskner med råcreme tilbage på den piedestal fra hvilken de blev fortrængt i firserne – alt sammen i korssting!

Trine Runge Jessens forkærlighed for 70´ernes dansktop hits har inspireret til en broderet pude med Bjarne Liller, men også helte som John Mogensen og Lone Kellermann er repræsenteret med et broderier. Det kunne lyde som om det er for meget, og jo, det ér for meget, men på den fede måde J

Jeg er helt vild Trine Runge Jessens ligefremme og bramfrie sprog…

Her er lige en lille prøve fra noget så kedeligt som en vaskeanvisning:

”Som udgangspunkt vasker jeg faktisk ikke mine broderier. Ja, sådan en type er jeg altså, men skulle man – og her taler jeg naturligvis fuldstændigt teoretisk – have været så uheldig, at få tværet lidt blomme i Madeira ud på sit broderi, så er det helt klart en mulighed at vaske det.”

Ser man bort fra, at grafikken i de store mønstre ikke er ret syvenlig må jeg sige, at det har været en virkelig sjov rejse gennem en kringlet hjernes alternative syn på korsstingsbroderi at læse denne bog.

Anmeldt af Pelse Alsboe