Finurlig strik

Af Vivian Høxbro

Forlag: Turbine

ISBN: 978-87-4066-784-4

Pris: Set hos Computersalg til 218,00 kr.

Vivian Høgsbros nye bog er et festfyrværkeri af mønstre og modeller. Bogen er både en lærebog / skole i 8 forskellige mønstre med meget grundige forklaringer til teknikker, og samtidig en inspirationskilde til at udvikle egne modeller.

Hvis vi før har været vant til Dominostrik, så kommer der her : striber, tern, tre-firkanter, vinkler, trapper, siksak, cirkler og muslinger.

Der er først en prøveopskrift for at lære teknikken, derefter en eller to opskrifter på  en model. Dette kan være en bluse, jakke, sjal, vest eller pude.

Alle forklaringer er meget pædagogiske. Man mærker at Vivian Høgsbro har undervist i strik i mange år. Vivians  første grundsætning er, at det skal være sjovt og helst meget farverigt.

Bogens modeller er barnebarnet Sophias gymnasieveninder, og de er fotograferet i godset Corselitzes have og skovområde ud til Østersøen på en dejlig sommerdag.

Vivian konstaterer at til forskel fra hendes barndom lige efter krigen, hvor vi manglede varmt tøj, så strikker vi jo nu mest fordi det er hyggeligt og sjovt, og ikke fordi vi mangler en trøje. Derfor gør det ikke noget at det tager tid.

Det er en dejlig bog som varmt kan anbefales.

Anmeldt af Karen Thomsen